НАБУ оголосило підозру ексдепутату через махінації з квартирами Нацгвардії

 

У середу, 2 жовтня, детективи НАБУ повідомили про підозру колишньому народному депутату у справі про незаконне заволодіння нерухомістю Національної гвардії України.

Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

За даними джерела агентства “Інтерфакс-Україна”, провадження відкрито щодо екснардепа минулого скликання з групи “Воля народу”, бізнесмена Максима Микитася.

“Слідство встановило, що екснардеп, використовуючи підконтрольні йому будівельні компанії, діючи за попередньою змовою з екскомандувачем Нацгвардії, генеральним директором компанії-забудовника, приватним оцінювачем і іншими особами, організував корупційну схему із заволодінням нерухомістю Національної гвардії України”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в 2000-х роках Головне управління внутрішніх військ МВС України (далі реорганізовано в ГУ Нацгвардії України) і компанія-забудовник уклали угоду, за якою на території колишньої військової частини повинні були побудувати житловий комплекс з вбудованими паркінгами та нежитловими приміщеннями. В обмін на земельну ділянку площею близько 1 га в центрі Києва, Нацгвардія повинна була отримати в житловому комплексі 50 квартир і 30 паркомісць.

У 2016−2017 роках Нацгвардія відмовилась від цих квартир та паркомісць на Печерську в обмін на 65 помешкань у будинку, що зводиться біля станції метро “Червоний хутір” на околиці міста. Було встановлено, що вартість цих квартир, на 81 635 448 грн менша за ту, в яку оцінили житло в центрі Києва.

Читайте також:
Силова реформа від ОП: Богдан хоче поділити Нацгвардію на три частини

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна