Українському журналісту Ібрагімову ФСБ РФ закрила в’їзд у Крим до 2054 року

 

Українському журналісту Тарасу Ібрагімову прикордонники ФСБ Росії заборонили в’їзд на територію РФ та до окупованого нею Криму на період до 2054 року.

Про це Ібрагімов повідомив у соцмережі в суботу, 18 січня.

Він подякував соратникам, кримськотатарським та українським активістам, які сприяли йому під час поїздок на півострів.

Як передає видання “Крим.Реалії” з посиланням на самого Ібрагімова, у нього взяли відбитки пальців, сфотографували і відпустили. Повідомлення про заборону проходило ввічливо, але чіткого пояснення, з чим це пов’язано, співробітники ФСБ Росії не надали.

“Я безпосередньо пов’язую це зі своєю журналісткою діяльністю і моєю роботою на видання, які активно висвітлюють суди над кримськими татарами в Криму і в Росії”, – розповів Ібрагімов.

У фейсбуці він також показав свій закордонний паспорт на сторінках, де розміщені штампи про в’їзд на територію окупованої АР Крим:

Журналіст із Києва Тарас Ібрагімов відомий тим, що регулярно висвітлює судові процеси над кримськотатарськими активістами, обшуки та арешти, які російські силовики проводять в анексованому Криму.

Читайте також:
Півострів, що бореться. Лутфіє Зудієва – про “Кримську солідарність” та журналістику опору

“Відпочивати в Криму – як у крові купатися”.
Як живе і що думає політв’язень Балух після звільнення

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна