Пожежа в одеському коледжі: прокуратура оголосила ще одну підозру

 

Прокуратура Одеської області повідомила про підозру завідуючій господарством одеського коледжу, де під час пожежі загинули люди .

Як повідомляє “Новинарня“, про це в понеділок, 13 січня, інформує пресслужба офісу генерального прокурора.

Зазначається, що через неналежне виконання службовою особою своїх безпосередніх обов’язків щодо забезпечення пожежної безпеки у приміщенні освітнього закладу виникла пожежа, в результаті чого загинуло 16 людей.

Так, у червні 2014 року співробітники Державної служби України з надзвичайних ситуацій України в області склали акт про грубі порушення законодавства про пожежну безпеку та винесли припис про їх усунення.

Завідуюча господарством, на думку слідства, не вжила заходів щодо фактичного усунення наявних порушень та не забезпечила можливість безперешкодної евакуації учнів і персоналу в день трагедії.

Наразі вирішується питання про обрання їй запобіжного заходу.

Читайте також:
Суд відправив під домашній арешт директорку одеського коледжу

Як писала “Новинарня“, пожежа в будівлі коледжу економіки та права в Одесі спалахнула 4 грудня приблизно о 10-й годині. Підрозділи ДСНС врятували та евакуювали 40 осіб. Після пожежі повідомлялося про 15 зниклих безвісти.

За підсумками пошуково-рятувальних робіт стало відомо про 16 загиблих, із яких один – працівник ДСНС.

Кабінет Міністрів створив комісію з розслідування причин пожежі.

У зв’язку з пожежею в одеському коледжі 8 грудня в Україні було оголошено день жалоби.

За фактом пожежі відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України. Розглядаються три версії виникнення займання: підпал, аварійна робота електрообладнання та необережне поводження з вогнем.

10 грудня директору коледжу Любові Кочерзі оголосили про підозру у службовій недбалості (ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України).

Читайте також:
“Вважаю це аморальним”: репер Ярмак скасував концерт в Одесі через трагедію на пожежі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна