Туреччина підніме тему деокупації Криму під час візиту Путіна, – МЗС

 

Туреччина пообіцяла Україні підняти перед президентом РФ питання деокупації Криму під час візиту Володимира Путіна до країни у середу, 8 січня.

Про це заявив міністр закордонних справ України Вадим Пристайко, передає “Європейська правда”.

Пристайко провів телефонну розмову з главою МЗС Туреччини Мевлютом Чавушоглу, під час якої турецький колега висловив співчуття у зв’язку з катастрофою літака МАУ в Ірані.

“Мій колега також підкреслив: Туреччина підніме питання деокупації Криму і звільнення всіх громадян України, незаконно затриманих в Росії і на окупованих територіях, під час сьогоднішнього візиту Путіна”, – зазначив Пристайко.

8 січня президент РФ Володимир Путін відвідає Туреччину для участі в церемонії введення в експлуатацію газопроводу “Турецький потік” в обхід України по дну Чорного моря.

Нагадаємо, трубопровід природного газу “Турецький потік” має загальну потужність 31,5 мільярда кубічних метрів, з яких перша лінія забезпечить турецьким споживачам потужність 15,75 мільярда кубометрів російського газу.

Друга лінія постачатиме ще 15,75 млрд кубометрів газу до Європи через Туреччину, Болгарію, Сербію та Угорщину.

Читайте також:
Виплати пенсій в ОРДЛО можуть бути вирішені лише в деокупації, – Кулеба

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна