В МВС пояснили, чому не контролюють рішення Київради про заборону феєрверків

 

Поліція не перешкоджає запускам новорічних петард і феєрверків, забороненим місцевими органами влади, тому що відповідні заборони не вносилися до законодавства.

Як повідомляє “Новинарня“, відповідне пояснення в середу, 1 січня, поширила ФБ-сторінка МВС України.

“Сьогодні в коментарях ви обурювались, чому поліція не реагувала на канонади феєрверків, якщо це заборонено?Пояснюємо – рішення про заборону піротехніки приймають міські чи сільські ради, кожна окремо. Наприклад, у Києві Київрада заборонила використання піротехніки до закінчення ООС, тобто до нашої перемоги.
Однак відповідні зміни до Кримінального, Кримінально-процесуального та Кодексу про адмінпорушення щодо відповідальності за запуск салютів не вносилися.
Відповідно до Адміністративного кодексу, поліція лише слідкує за тим, щоб піротехніка продавалась із сертифікатами якості”, – ідеться в поясненні.

При цьому в Міністерстві внутрішніх справ радять утриматися від використання феєрверків у тилу, поки триває війна.

“Громадянам України нагадуємо, у нашій країні йде війна, і смертельні вибухи лунають відразу в двох областях. Давайте будемо утримуватися від запусків феєрверків. Прибережемо всю піротехніку до звільнення Криму та Донбасу від окупації”, – сказано в дописі.

В МВС також повідомили, що на Житомирщині чоловік зазнав тяжкої травми через феєрверк, який різко вибухнув. Наразі він у реанімації.

Читайте також:
У Києві заборонили феєрверки до завершення війни на Донбасі

“Опоблок” запустив у центрі Харкова заборонений з початку АТО феєрверк

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна