“Опоблок” запустив у центрі Харкова заборонений з початку АТО феєрверк

 

Партія “Опозиційний блок” запустила нічний феєрверк під час масової агітації на площі Свободи, незважаючи на те, що салюти і феєрверки заборонені у Харкові з 2014 року.

Про це у п’ятницю, 19 липня, розповіла на брифінгу начальниця відділу комунікації ГУ Нацполіціі в Харківській області Олена Баранник, повідомляє “Укрінформ”.

“Із заявою про використання феєрверку напередодні ввечері під час масової агітаційної акції на площі Свободи в поліцію ніхто не звертався“, — зазначила Баранник.

За її словами, організатори подали заяву до Харківської міськради про проведення акції, де були зазначені всі заходи на площі. Однак міськрада не зверталася до суду, щоби заборонити проведення акції з феєрверком.

“Міськрада не вважала порушенням використання феєрверків, а ухвалене раніше рішення про заборону використання піротехніки у Харкові назвала рекомендаційним”, — пояснила Баранник.

Порядок під час багатотисячної акції на площі Свободи забезпечували працівники поліції охорони, за що їм заплатили до 140 тис. грн.

Координатор харківської ОПОРИ Микола Зінченко розповів, що напередодні ввечері допізна на площі Свободи тривав концерт зірок української естради під патронатом Харківського міського голови Геннадія Кернеса і за підтримки партії “Опозиційний блок”.

“Концерт зібрав до десяти тисяч глядачів. Запрошені артисти, включаючи Ірину Білик, зі сцени відкрито закликали громадян підтримати на виборах висуванців “Опоблоку”, — зазначив Зінченко.

Концерт завершився близько 23:00 масштабним феєрверком, вогні якого було видно у всіх районах міста.

Нагадаємо, у березні 2014 року Харківська міськрада заборонила салюти і феєрверки у Харкові на період проведення АТО.

Читайте також:
Пам’ятник Жукову в Харкові: УІНП просить відкрити кримінальне провадження

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна