Нарощують угрупування: Росія прислала в Чорне море ВПК “Віце-адмірал Кулаков”

 

Росія під Новий рік продовжує нарощувати угруповання кораблів в Чорному морі. У суботу, 29 грудня, сюди зайшов великий протичовновий корабель “Віце-адмірал Кулаков” Північного флоту РФ.

Як передає “Новинарня“, про це 30 грудня повідомив у соцмережі керівник моніторингової групи “Інституту Чорноморських стратегічних досліджень” Андрій Клименко.

“29.12.2019 – орієнтовно о 17:00 (київський час) до Чорного моря несподівано увійшов великий протичовновий корабель «Віце-адмірал Кулаков» (за класифікацією NATO – Udaloy class destroyer DDG) – проєкту 1155 Північного флоту РФ.
Зверніть увагу, що цей корабель вийшов зі своєї головної бази в Сєвєроморську лише 3 грудня. Тобто його перехід до Чорного моря планувався цілеспрямовано, а не в ході виконання завдань поблизу Сирії”, – зазначив Клименко.

За його словами, це великий та швидкісний корабель, знатний розвивати швидкість 35 вузлів (65 км/год).

“Великі протичовнові кораблі (БПК) проекту 1155 Udaloy найближчим часом перетворять на міні-крейсери. У Міноборони РФ прийнято принципове рішення про початок робіт із їх модернізації – передбачений монтаж універсальних пускових установок для пуску крилатих ракет «Калібр» та навіть гіперзвукових «Циркон».
Оновлені БПК проекту Udaloy після модернізації офіційно перейдуть у клас фрегатів, і з водотоннажністю 7,5 тис. тонн стануть найбільшими кораблями такого класу в ВМФ РФ.
Для порівняння, у новітніх фрегатів проєкту 22350 типу «Адмірал Горшков» водотоннажність 5,4 тис. тонн”, – зазначає керівник моніторингу.

Як інформувала “Новинарня“, 25 грудня до окупованого РФ Севастополя прибув ракетний крейсер проєкту 1164 (шифр «Атлант», англ. Slava class за класифікацією НАТО) – “Маршал Устінов”, який також входить до складу Північного флоту Росії та останнім часом перебував у складі угруповання ВМФ РФ в Середземному морі.

Читайте також:
У Севастополі затонула російська субмарина “Князь Георгій” із плавдоком. ФОТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна