У Чорне море увійшов російський ракетний крейсер “Маршал Устінов”

 

Російський ракетний крейсер проекту 1164 “Маршал Устінов” пройшов протоки Босфор і Дарданелли, і проплив у Чорне море.

Вперше за тридцять років у цих водах опинилися одразу два однотипні ракетні крейсери РФ, передає “Думська” у середу, 25 грудня.

Крейсер “Москва” (флагман Чорноморського флоту ВМФ Росії) зараз перебуває на ремонті. За даними видання, він потребує заміни головної енергетичної установки і навряд уже вийде в море. Ймовірно, “Устінов” прийшов йому на підміну.

“Маршал Устінов” був споруджений на суднобудівельному заводі ім. 61 комунара і введений в експлуатацію восени 1986 року. Довжина корабля становить 86 м, ширина – 21 м, осадка судна – 7,6 м. Водотоннажність – понад 11 тис. тонн. Максимальна швидкість – близько 32 вузлів, екіпаж – півтисячі осіб.

Основною зброєю крейсера є 16 пускових установок протикорабельних ракет “Вулкан”. На борту розташовані також 64 установки зенітних ракет С-300Ф “Форт”, пара РБК-6000, пара п’ятиствольних 533-мм торпедних апаратів. Авіаційна група – гвинтокрил Ка-27. Артилерія – дві гармати АК-130 і шість шестиствольних корабельних 30-мм зенітних автоматичних установок АК-630.

Як писала “Новинарня“, до Одеси прибув американський ракетний есмінець “Росс”.

Читайте також:
Росіяни зімітували атаку на американський есмінець USS Ross перед заходом в Одесу, – ПС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна