Лідери країн ЄС ухвалили “Зелену книгу” – екоплан для континенту до 2050 року

 

Лідери країн ЄС під час Європейського саміту ухвалили план перетворення Європи на перший кліматично-нейтральний континент до 2050 року – так звану “Зелену книгу”.

Очільники держав врахували позицію Польщі, якій потрібно більше часу на адаптацію відповідно до цього плану, оскільки країна значно енергетично залежить від вугілля.

Як передає “Укрінформ”, про це заявив президент Європейської Ради Шарль Мішель.

За словами Мішеля, ще пів року тому лише вісім держав-членів ЄС готові були підтримати мету досягнення кліматичної нейтральності. Натомість у червні вже 24 країни висловили свою підтримку цьому рішенню.

За словами президентки Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн, представники країн обговорили всі можливості, які пов’язані із “Зеленою книгою”. Вона заявила про рішучість ЄС подолати кліматичні зміни та перетворити цю роботу у нові можливості для Союзу.

Очільниця Єврокомісії повідомила, що до січня планується представити пропозиції щодо плану інвестицій у сталий розвиток. Ці пропозиції планують поєднати зі справедливим перехідним механізмом. Після цього Єврокомісія запропонує новий закон для розвитку “зеленої” дорожньої карти.

Читайте також:
Європарламент оголосив надзвичайний кліматичний стан

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна