Європарламент оголосив надзвичайний кліматичний стан

 

У четвер, 28 листопада, Європарламент ухвалив резолюцію, в якій оголосили надзвичайний стан у сфері клімату і довкілля в Європі та світі.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Резолюція, ухвалена 429 голосами проти 225, закликає Єврокомісію розробити відповідні законодавчі і бюджетні пропозиції відповідно до мети обмежити глобальне потепління на рівні нижчому 1,5 °C.

Обмеження саме в 1,5°C порівняно з доіндустріальною епохою необхідно для того, щоб уникнути серйозних наслідків для життя на планеті, вказують експерти. Вже зараз вони фіксують підвищення температури приблизно на 1°C і як наслідок екстремальні погодні умови, підвищення рівня моря і танення льодовиків.

Ініціатор резолюції депутат Паскаль Канфін заявив, що це зробило Європу “першим континентом, який оголосив кліматичну і надзвичайну екологічну ситуацію”.

В окремій резолюції Європарламент парламент закликає ЄС представити свою стратегію досягнення кліматичної нейтральності якомога швидше.

Низка країн і науковців заявили, що наша планета стикнулася з кліматичною катастрофою, а Європейська комісія вже запропонувала вийти на чистий нуль викидів до 2050 року, але Європейська Рада досі не схвалила це рішення, оскільки Польща, Угорщина та Чехія виступають проти.

Як писала “Новинарня“, раніше надзвичайний кліматичний стан оголосила ООН. На саміті G7 генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш заявив, що липень 2019 року був найспекотнішим місяцем в історії, і 2015-2019 роки, швидше за все, стануть найспекотнішими роками за всю історію метеоспостережень.

Читайте також:
Українська дослідниця зі станції “Академік Вернадський” виграла грант на вивчення змін клімату

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна