Українська дослідниця зі станції “Академік Вернадський” виграла грант на вивчення змін клімату

 

Співробітниця Національного антарктичного наукового центру МОН Марія Павловська стала однією із восьми переможців престижного грантового конкурсу Наукового комітету з антарктичних досліджень.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в п’ятницю, 25 жовтня, інформує пресслужба Міносвіти.

Завдяки дослідженням на станції “Академік Вернадський” українська науковиця виграла унікальний грант на вивчення змін клімату. Участь у ньому стала можливою завдяки поновленню 2018 року статусу України як повноцінного члена SCAR.

Цьогорічні переможці представляють 5 країн – США, Японію, Австралію, Аргентину та Україну. Сума кожного гранту становить до $15 тис.

Попередньо українська науковиця вивчала біогеохімічну взаємодію антарктичних бактерій та мікроводоростей Південного океану на станції “Академік Вернадський”. Тепер вона отримала можливість продовжити це дослідження в Інституті морської мікробіології Макса Планка (Бремен, Німеччина), який є світовим лідером у цій галузі.

Дослідження Марії Павловської сприятимуть кращому розумінню біологічних механізмів зв’язування та вивільнення вуглекислого газу в Світовому океані та процесів змін клімату.

Як інформувала “Новинарня“, українські геологи зробили відкриття, яке може суттєво “зістарити” Антарктиду.

Читайте також:
Учасник АТО Андрій Мочурад підняв прапор Закарпатського легіону в Антарктиді

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна