До сержанта ССО та рок-музиканта Riffmaster’а поліція прийшла з обшуком у справі вбивства Шеремета

 

До сержанта Сил спеціальних операцій та лідера рок-гурту “Riffmaster” Андрія Антоненка силовики прийшли з обшуком у справі вбивства журналіста Павла Шеремета.

Як повідомляє “Новинарня“, про це сам Антоненко написав на сторінці у соцмережі Facebook в четвер, 12 грудня.

“Мені пред’являють вбивство Шеремета. Прям зараз. У моєму дворі. Буде обшук. Хелп!”, – написав він.

Які деталі та результати обшуку – поки невідомо.

Незрозуміло також, який процесуальний статус Антоненка у кримінальному провадженні за фактом смерті журналіста Шеремета.

Як інформувала “Новинарня“, сьогодні поліція затримала та оголошує підозру фігурантам провадження про вбивство білоруського журналіста Павла Шеремета в липні 2016 року. Міністр МВС анонсував брифінг.

Як писала “Новинарня“, журналіст “Української правди”, громадянин РФ Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року в центрі Києва внаслідок підриву автомобіля, їдучи на радіо “Вести” в авто шеф-редактора “УП” Олени Притули.
Силовики кваліфікують загибель журналіста як умисне вбивство.
У поліції повідомляли, що основна версія загибелі журналіста Павла Шеремета – його професійна діяльність.
Винних у вбивстві журналіста або замовників підриву його авто до цього часу не встановили.

10 травня 2017 року було оприлюднено фільм “Вбивство Павла”, автори матеріалу – редакція розслідувань “Слідство.Інфо” та представники міжнародної мережі журналістів-розслідувачів OCCRP.
У фільмі, зокрема, йдеться про те, що колишній чи теперішній співробітник СБУ Ігор Устименко був помічений на відео з камер спостережень у ніч перед вбивством Шеремета біля його будинку. Тієї ночі невідомі особи (зокрема жінка) закладали вибухівку в авто, яким користувався Шеремет.

19 липня 2017 року на сайті “Української правди” низка правозахисних та громадських організацій опублікували звернення до української влади щодо розслідування вбивства Шеремета. У ньому викладені вимоги: залучити до спільної оперативної слідчої групи, яка була створена на базі головного слідчого управління МВС, слідчих, прокурорів, детективів високого рівня кваліфікації з країн ЄС, Великої Британії та США; публікувати щоквартальні звіти про перебіг розслідування вбивства Шеремета тощо.

У вересні 2017 року стало відомо, що головне слідче управління Нацполіції засекретило всі судові рішення у справі про вбивство Павла Шеремета задля захисту життя осіб, “які беруть участь у кримінальному судочинстві”.

У лютому 2018 року редактор-засновник “Української правди” Олена Притула виступила з вимогою до генпрокурора Юрія Луценка розслідувати загибель Шеремета як терористичний акт.

Читайте також:
Справа Шеремета: Князєв доповідає Зеленському секретні деталі слідства

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.