Вибухівку в авто Шеремета заклала жінка. Слідство опрацьовує 4 версії вбивства та розшукує свідка. ВІДЕО

 

Начальник карного розшуку Національної поліції Дмитро Головін на прес-конференції 4 серпня продемонстрував оперативне відео з камер, що показує мінування автомобіля, в якому загинув журналіст Павло Шеремет. На відео відтворено точний маршрут підозрюваних у вбивстві журналіста чоловіка та жінки.

“Це те відео, яке було отримано в ході досудового розслідування у зазначеному кримінальному провадженні, на якому видно безпосередньо осіб, яких ми встановлюємо в цьому кримінальному провадженні… Ми відстежували рух по місту Києва, як вони рухалися до місця, і як вони потім йшли. На деяких відео досить чітко можна розпізнати риси обличчя зазначених осіб”, – заявив слідчий.

Однак Головін зазначив, що це лише уривок відео і слідчі загалом працюють над 140 терабайтами інформації із 150 відеокамер. При цьому він сказав, що не всі можливі записи збереглись.

Також на брифінгу в Нацполіції повідомили, що співробітники ФБР провели в Україні 7 днів та повернулися в США для вивчення зібраної інформації. Зокрема американські спеціалісти допомагають встановити якісний склад вибухівки.
Наразі встановлено, що в еквіваленті хімічний склад дорівнює 500 грамам тротилу.

За версією слідства, вибухівка, яку було закладено в автомобіль цивільної дружини Шеремета Олени Притули, – саморобна.

“Вибух пристрій був не стаціонарний, тобто не той, який перебуває на озброєнні, а саморобний”, – сказав Головін.

Він зазначив, що наразі перевіряється коло осіб, які могли б виготовити такий пристрій.

Заступник начальника відділу ГДПУ Андрій Шевченко також повідомив, oj на деяких кадрах видно риси облич підозрюваних.

Встановлено, що зріст підозрюваного чоловіка 168-175 см, він носить “іспанську” борідку, його напарниця на 5 см нижча.

Yа підозрюваному була кепка, на його напарниці – капюшон.

Як зауважив Дмитро Головін, підозрювані не приховували облич. Це, на його думку, означає, що вони або не місцеві, або не бояться за наслідки скоєння злочину.

Напередодні в мережі з’явилися скріншоти з відео, на який більш чітко, ніж на попередніх відео, видно підозрюваних.

підозрювані у справі Шеремета

Також правоохоронці розшукують свідка закладки вибухівки під авто, в якому загинув Шеремет. Відповідно до камер відеоспостереження, це чоловік приблизного зросту 180 см, який рухався з рюкзаком по вулиці Івана Франка в ніч закладення вибухівки.

Усіх, хто може надати важливу інформацію про причетних до вбивства просять звертатися за телефоном гарячої лінії Нацполіції або на за номером 102.
У Нацполіції нагадали, що за цінну інформацію, яка сприятиме розкриттю злочину призначено винагороду 200 тис. гривень.

За словами Шевченка, правоохоронці продовжують працювати над 4 версіями у справі про вбивство Шеремета.

Зокрема відпрацьовується версія вбивства на ґрунті особистісних неприязних відносин, професійної журналістської діяльності, спроби дестабілізації обстановки в Україні та помилкового замаху, оскільки автомобілем також користувалася  цивільна дружина журналіста Олена Притула.

Як відомо, журналіст “Української правди” Павло Шеремет загинув вранці 20 липня внаслідок вибуху авто, яке належить керівнику видання Олені Притулі.
Вибуховий пристрій був закладений близько до місця водія. Слідство з цього робить висновок, що вбити хотіли саме водія – Шеремета.

Читайте також:
Поліція залучила відео із закладкою вибухівки під авто Шеремета як доказ,
але просить не гнатися за сенсаціями

У Мінську поховали журналіста Шеремета, вбитого в Києві

“Є лише одна сила, якій це вигідно”: реакція соцмереж на вбивство Павла Шеремета

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна