Поліція залучила відео із закладкою вибухівки під авто Шеремета як доказ, але просить не гнатися за сенсаціями

 

Оприлюднене в інтернеті відео з камери стеження зі сценою нібито закладення вибухівки під автомобіль, у якому загинув журналіст Павло Шеремет, залучено слідством як речовий доказ. Про це повідомила прес-служба Нацполіції.

Згідно з інформацією НП, як основну версію розглядають вбивство Шеремета через його професійну діяльність, але також розглядаються й інші версії скоєння злочину.

Над розкриттям убивства журналіста “Української правди” Павла Шеремета працює група з 50 фахівців.

Під час проведення слідства правоохоронці вже вилучили і продовжують вилучати відео з камер спостереження та реєстраторів автомобілів поблизу будинку загиблого. Так само вилучається відео поблизу місця вибуху.

Відео з нібито закладенням вибухівки оприлюднило інтернет-видання “Обозреватель”. Воно змонтоване із записів камер спостереження біля будинку, де жив Шеремет.

Відео:

На відео фігурують двоє осіб – чоловік та жінка. Спочатку біля автівки був чоловік, можливо, він готував місце для закладення вибухівки. Потім на відео він зустрічається із жінкою, яка прийшла із сумкою. На відео видно, як вона щось робить біля машини – можливо, закладає вибухівку.

Опергрупа встановлює особи людей з цього відео, а також припускає, що вони можуть бути причетні до вибуху.

“Водночас правоохоронці підкреслюють, що публікація подібної інформації “у погоні за сенсацією” може серйозно відкинути слідство назад. Ми закликаємо журналістів надавати наявні у них матеріали слідчим, тим самим сприяючи розкриттю цього резонансного злочину”, – сказано в повідомленні НП.

Згідно з інформацією, фахівці працюють у цілодобовому режимі.

Як відомо, журналіст “Української правди” Павло Шеремет загинув вранці 20 липня внаслідок вибуху авто, яке належить керівнику видання Олені Притулі.

Вибуховий пристрій був закладений близько до місця водія. Слідство з цього робить висновок, що вбити хотіли саме водія – Шеремета.

 

Сьогодні із Павлом Шереметом попрощалися в Києві. Завтра, 23 липня, його поховають у рідному Мінську.

Читайте також:
“Шеремет – громадянин Росії, Україна – могила демократії”.
Як Кремль і США реагують на вбивство журналіста в Києві

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна