У Донецьку окупанти відкрили бюст “героя ДНР Кобзона”. ФОТО

 

В окупованому Донецьку місцева маріонеткова “влада” урочисто відкрила бюст російському співакові, політику й бізнесмену Йосипа Кобзона, якого називають “героєм ДНР”.

Про це “Новинарня” дізналася 9 грудня з соцмереж і сепаратистських ЗМІ.

Погруддя народного артиста СРСР – уродженця Донеччини – встановили на так званій “Алеї героїв” у Київському районі обласного центру поряд із подібним бюстом ватажку терористів “ДНР” Олександрові Захарченку.
Як відомо, у серпні 2018 року Захарченко був убитий у донецькому кафе “Сепар”, куди він приїхав на поминки померлого Кобзона, який активно підтримував російську агресію на Донбасі.

Під час відкриття бюсту відбувся мітинг, який відкрив наступник Захарченка на посту т.зв. “глави ДНР” Денис Пушилін.

Акція під прапорами Росії та “ДНР” проходила із залученням багатьох високопоставлених учасників незаконного угруповання, бойовиків НЗФ, чиновників ОРДО, студентів, бюджетників, підлітків із так званої “юнармії”.

“Ця людина була видатного таланту, але для нас, жителів Донбасу, особливо відчутним була його великодушність. Людина, яка не боялася і звернула увагу на нас, на свою батьківщину, ще в 2014 році… Він приїжджав і підтримував нас. Це назавжди залишиться в пам’яті”, – сказав Пушилін на мітингу.

Також на заході був присутній представник влади РФ – незаконно обраний у Криму до Державної думи Росії Андрій Козенко, який зачитав послання вдови співака Нінель Кобзон. Зазначається, що проєкт бюста був узгоджений із нею.

Церемонія відкриття погруддя була приурочена до так званого “Дня героїв вітчизни”, який відзначається в Росії щорічно, 9 грудня.

Як відомо, повноцінний пам’ятник Йосипу Кобзону в Донецьку було встановлено 30 серпня (в день його смерті!), але ще 2003 року перед Палацом молоді “Юність”. Тож відкритий 9 грудня бюст – уже другий пам’ятник Кобзону в Донецьку.

Читайте також:
Помер Йосип Кобзон – ворог України, народжений в Україні

“Хоронили Кобзона, порвали два Захарченка”. Реакція соцмереж на смерть “голови ДНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна