Ветерани АТО під Єлисейським палацом порвали прапори “ДНР” та Росії. ВІДЕО

 

Ветерани АТО і члени “Національного корпусу” вдень 9 грудня порвали прапори Росії та терористичного угруповання “ДНР” навпроти Єлисейського палацу в Парижі, де стартував саміт за участю лідерів країн нормандської четвірки.

Як повідомляє “Новинарня“, після цього їх затримала французька поліція, проте пізніше українців відпустили.

Із поширених фото видно, що прапор РФ грав ветеран АТО, представник київського “Руху ветеранів України” Жора Турчак.

“Ми сьогодні зібралися тут, тому що відчуваємо загрози та небезпеку у контексті нормандських переговорів. Сьогодні будуть не рівні й справедливі перемовини, а нонсенс, коли замість країни-агресора Росії до поступок будуть змушувати Україну”, – заявив глава підрозділу “Терен Схід” партії “Національний корпус”, екскомандир полку “Азов” Максим Жорін.

Також він закликав Зеленського згадати випадок із ветераном у Золотому на Донбасі, якщо йому будуть пропонувати підписати невигідні для країни умови.

“Якщо сьогодні пана Зеленського будуть змушувати до підписання невигідних для України умов, нехай пригадає те, що він сказав ветеранам у Золотому про те, що він не лох і не зраджуватиме інтересів України”, – додав Жорін.

Серед вимог учасники акції назвали недопущення амністії бойовиків “ЛДНР”, проведення виборів в ОРДЛО до повного контролю над кордоном, створення “народної міліції” і розведення військ.

Як писала “Новинарня“, 9 грудня Володимир Зеленський прибуде в Єлисейський палац о 15:55 за київським часом. О 16:05 Зеленський зустрінеться з Макроном, о 16:30 – з Меркель, о 17:00 відбудеться зустріч всіх лідерів чотирьох країн, о 19:45 лідери “Нормандської четвірки” зустрінуться з журналістами.

Пізніше стало відомо, що анонсований раніше на 17.00 (за Києвом) час початку саміту у “нормандському форматі” перенесено щонайменше на півгодини.

При цьому анонсована раніше на 19.45 підсумкова пресконференція лідерів Франції, України, Німеччини та Росії перенесена щонайменше на 22.00.

Читайте також:
“Варта на Банковій”: протестувальники пробилися під ОП з польовими наметами. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна