Зеленський переговорив з Макроном та Меркель. “Нормандський саміт” перенесли

 

Завершилася двостороння зустріч президента України Володимира Зеленського з президентом Французької Республіки Еммануелем Макроном, стартували перемовини з Ангелою Меркель.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в понеділок, 9 грудня, звітує пресслужба офісу президента.

“Це була перша двостороння зустріч у рамках перемовин, запланованих для напрацювання бачення щодо завершення війни на Донбасі. Макрон як сторона, що приймає, ознайомив Зеленського зі сценарієм та форматом проведення переговорів”, – йдеться у повідомленні.

Потім стартувала зустріч Зеленського та канцлера Німеччини Ангели Меркель.

“Триває двостороння зустріч президента України Володимира Зеленського та канцлера Німеччини Ангели Меркель у рамках “нормандського саміту” в Парижі”, – лаконічно пишуть речники з ОП.

Разом з тим, за даними видання “Укрінформ”, анонсований раніше на 17.00 (за Києвом) час початку саміту у “нормандському форматі” перенесено щонайменше на півгодини.

При цьому анонсована раніше на 19.45 підсумкова пресконференція лідерів Франції, України, Німеччини та Росії перенесена щонайменше на 22.00.

Як поки неофіційно повідомляється, лідери ще матимуть робочу вечерю.

При цьому офіційні особи не можуть точно прогнозувати час зустрічі із ЗМІ.

Як писала “Новинарня“, 9 грудня Володимир Зеленський прибуде в Єлисейський палац о 15:55 за київським часом. О 16:05 Зеленський зустрінеться з Макроном, о 16:30 – з Меркель, о 17:00 відбудеться зустріч всіх лідерів чотирьох країн, о 19:45 лідери “Нормандської четвірки” зустрінуться з журналістами.

Читайте також:
“Варта на Банковій”: протестувальники пробилися під ОП з польовими наметами. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна