Сенцов із принципу відмовився від гала-вечірки в берлінському ресторані “Москва”

 

Колишній політв’язень Кремля, автомайданівець, український режисер із Криму Олег Сенцов відмовився від участі в гала-вечірці в ресторані “Москва” в Берліні під час церемонії вручення Європейського кінопризу 7 грудня. Сенцов також заявив, що йому не дали виступити на церемонії.

Про це він написав на своїй сторінці в фейсбуці.

“Мені чомусь не дали виступити: або побоюючись моєї неідеальної англійської, або політичних тем, без яких я не обійшовся б”, – зазначив Сенов.

“Загалом, цей німий номер мені припав не дуже до душі, а коли з’ясувалося, що вечірка після церемонії відбуватиметься в ресторані “Москва”, багато стало зрозуміло. Звичайно, я туди не пішов – ми влаштували своє, окреме українське паті, а європейці ніяк не могли зрозуміти, що проблема в назві. Для них у цьому немає проблеми, і це багато що пояснює, адже по них не стріляють із мінометів”, – пояснив громадський діяч.

Водночас він зазначив, що приїхав на церемонію нагородження кінопризами EFA недарма.

“Уже заради того, щоб побачити живцем прекрасну Жульєт Бінош, варто було сюди приїхати. Дотримати баланс між урочистістю, непафосністю й гумором на подібних заходах дуже важко, але організаторам EFA це вдалося”, – написав Сенцов.

Читайте також:

Сенцов отримав премію Сахарова в Європарламенті. ПРОМОВА

Не розумію, як люди в Європі можуть вірити Росії, – Сенцов у ОБСЄ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна