У Казахстані художник прийшов із вибаченням під посольство України за слова президента про Крим

 

Художник з Казахстану Асхат Ахмедьяров 5 грудня вийшов до будівлі посольства України в Нур-Султані з плакатом з написом українською мовою “Вибачте за нього” та малюнком із зображенням голови, ймовірно, осла.

Як повідомляє “Новинарня“, журналістам митець сказав, що прийшов просити вибачення у народу України за недавні слова президента Казахстану Касим-Жомарта Токаєва про Крим.

Як передає казахська служба “Радіо Свобода”, Асхат Ахмедьярову не дозволили розгорнути плакат під стінами посольства. Практично відразу його схопили співробітники спеціалізованої служби охорони, які вирвали з його рук плакат. Потім вийшли представники посольства та попросили присутніх біля дипломатичного відомства відійти від входу. Вони відмовилися коментувати подію.

Патруль, який прибув на місце події, не затримував Ахмедьярова. Він поїхав на своїй машині. Плакат йому не повернули. Поліція з заявами не виступила.

Напис на плакаті Ахмедьярова, є, ймовірно, відсиланням до заяви глави меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова, який, коментуючи слова Токаєва про те, що “анексія – це занадто важке слово стосовно Криму”, вжив кримськотатарське прислів’я: “Наші діди говорили: осел не стане конем…”.

Читайте також:
Після втручання українського посольства The Times вибачилася за карту Росії з Кримом

Громадські активісти в Кишиневі вибачилися за слова Додона про Крим

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна