Влада Британії наполягає на зміні прикордонних правил після Brexit, – ЗМІ

 

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон наполягає на реформуванні прикордонних правил королівства після виходу з ЄС, спрямованих на посилення контролю перевірки європейців, що в’їжджають до Британії.

Про це пише європейське бюро видання Politico.

Зазначається, що пакет змін до прикордонних правил Консервативна партія висунула після теракту на Лондонському мосту, унаслідок якого двоє осіб загинули й ще троє отримали поранення.
Партія планує впровадити зміни, як тільки закінчиться процес виходу країни з Євросоюзу.

“Після того, як ми покинемо ЄС, ми будемо вільні від митного союзу з ЄС і правил вільного пересування. Ці правила полегшили ввезення наркотиків, зброї й вибухівки, а також в’їзд мігрантів і терористів. Все це обходиться державній скарбниці у 5 мільярдів фунтів збитків стерлінгів на рік”, – заявили в партії.

Нові правила передбачають обов’язкову перевірку паспортів громадян країн-членів ЄС і заборонятимуть в’їзд громадянам, що мають при собі тільки європейське посвідчення особи.
За словами консерваторів, вимога пред’явлення паспортів на кордоні дозволила б британському уряду автоматично підраховувати кількість людей, що в’їжджають та виїжджають. Вони також зобов’язалися зупинити злочинців ЄС на кордоні та контрабанду.

Нагадаємо, Європейська Рада погодилася відтермінувати вихід Великої Британії з Євросоюзу із 31 жовтня 2019 року на 31 січня 2020 року за умови ратифікації британським парламентом угоди про вихід.

Читайте також:
У Великій Британії лідер партії Brexit відмовився брати участь у виборах

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна