Єврорада відклала Brexit до 31 січня

 

Європейська рада формально затвердила рішення про продовження строку, передбаченого статтею 50 Договору про ЄС, що дозволяє відкласти Brexit.

Рішення було прийнято одностайно Європейською Радою в письмовій формі, за згодою Великої Британії.

Про це 29 жовтня повідомила “Європравда” з посиланням на відповідне рішення Європейської ради.

“Це продовження триватиме до 31 січня 2020 року, з тим щоб надати більше часу для ратифікації угоди про вихід. Вихід [Великої Британії з ЄС] може відбутися раніше – 1 грудня 2019 року або 1 січня 2020 року, якщо угоду про вихід буде ратифіковано обома сторонами”, – йдеться в рішенні ЄР.

Зазначається, що на час відтермінування дати Brexit Сполучене Королівство залишиться державою-членом з усіма правами та обов’язками, викладеними в договорах і відповідно до законодавства ЄС.

Раніше прем’єр-міністр Британії Борис Джонсон офіційно прийняв пропозицію ЄС про продовження процесу Brexit до 31 січня після того, як Британський парламент не підтримав його угоду про вихід. Це означає, що Британія не покине ЄС 31 жовтня, як неодноразово обіцяв Джонсон.

Читайте також:
Британія і ЄС уклали нову угоду про Brexit

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна