ІДІЛ взяла відповідальність за теракт на Лондонському мосту

 

Терористична організація “Ісламська держава” стверджує, що теракт на Лондонському мосту, який стався 29 листопада, справа рук одного з її бійців.

Інформацію про це ІДІЛ поширила через своє новинне агентство Amaq, передає Evening Standard.

“Ісламська держава” заявила, що Усман Хан, який убив двох людей і ще кількох поранив під час різанини у п’ятницю, діяв від її імені. Однак група не надала жодних доказів своїх слів.

У повідомленні ІДІЛ заявила, що Хан “відгукнувся на заклики атакувати громадян країн коаліції”.

Хан був звільнений з в’язниці умовно-достроково рік тому після відбування покарання за участь у змові щодо вибуху на Лондонській фондовій біржі. Він відвідував конференцію про реабілітацію в’язнів, де й почав здійснювати напад.

28-річного юнака переслідували та затримали представники громадськості, які були озброєні вогнегасником та півтораметровим бивнем нарвала. Поліція застрелилаХана.

Атаку, що відбулася менш ніж за тиждень до проведення зустрічі лідерів країн НАТО в Лондоні, розглядають як тероризм.

“Ісламська держава” втратила контроль практично над усіма територіями на Близькому Сході, а її лідер, Абу Бакр аль-Багдаді, загинув під час рейду військових США і сирійських курдів.

Читайте також:
“Крав у всіх електрику”: у Києві сусід-боржник відкрив стрілянину в під’їзді будинку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна