Починається прийом заяв від учасників АТО/ООС для отримання пільгового кредиту на житло

 

Із 3 грудня 2019 року розпочинається прийом заяв про намір отримати пільговий кредит на придбання житла від громадян – учасників АТО/ООС та внутрішньо переміщених осіб.

Як повідомляє “Новинарня“, це анонсує Міністерство у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб.

Тим, хто хоче отримати пільговий довгостроковий державний кредит на придбання житла, варто звернути увагу на те, що на офіційних вебсайтах кожного регіонального управління Держмолодьжитла громадяни мають можливість:

  • отримати необхідну інформацію щодо того, чи мають вони право на отримання кредиту;
  • визначити орієнтовний розмір кредиту та умови його отримання;
  • ознайомитися з переліком документів, які необхідно подати до регіонального управління для отримання кредиту;
  • зареєструватись як кандидат для отримання кредиту.

Заяви про намір отримати кредит та анкети можуть бути подані до регіональних управлінь Держмолодьжитла або ж надіслані засобами поштового чи електронного зв’язку. У паперовому вигляді заяви можуть бути подані до будь-якого регіонального управління Держмолодьжитла в робочий час з 09.00 до 18.00.

Моментом подання заяви про намір отримати кредит є час та дата фактичного подання (в електронному або паперовому вигляді) такої заяви. Заяви, які надійшли в неробочий час/день, вважаються поданими наступного робочого дня.

Прийняття заяв про намір отримати кредит буде припинено 05 грудня 2019 року о 18.00.

У разі виникнення питань щодо подання та/або реєстрації заяви про намір отримати кредит на придбання житла громадян – учасників проведення антитерористичної операції та/або операції Об’єднаних сил, внутрішньо переміщених осіб, можна звертатися за такими номерами телефону:

  • (044) 275 01 39
  • (044) 284 0 685
  • (044) 284 0 696.

Офіційні вебадреси регіональних управлінь та Іпотечного центру в місті Києві та Київській області Держмолодьжитла – за посиланням.

Раніше, 27 листопада 2019 року, Уряд затвердив Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання пільгового довгострокового державного кредиту внутрішньо переміщеним особам, учасникам проведення антитерористичної операції (АТО) та/або учасникам проведення операції Об’єднаних сил (ООС) на придбання житла.

Документ передбачає, що для надання кредитів внутрішньо переміщеним особам та учасникам АТО (ООС) буде спрямовано по 100 млн грн.

Строк кредитування – до 20 років, відсоткова ставка – 3% річних.

Об’єктом кредитування може бути квартира у багатоквартирному будинку або одноквартирний житловий будинок (вторинний ринок), якщо житло прийнято в експлуатацію не більше ніж 25 чи реконструйовано не більше ніж 15 років тому.

Одержувачі кредиту самостійно обирають житлові об’єкти.

Не пізніше, ніж в день укладення кредитного договору позичальник має сплатити власний внесок в розмірі 6 відсотків вартості нормативної площі житла.

Розподіл бюджетних коштів між адміністративно-територіальними одиницями здійснює Мінрегіон пропорційно кількості зареєстрованих заяв у відповідному регіоні.

Читайте також:
Рада ухвалила важливий закон для відновлення в Україні кредитування

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.