МЗС України викликало посла Угорщини для роз’яснень

 

Міністерство закордонних справ України вручило ноту протесту послу Угорщини в Києві Іштвану Ійдярто через його заяви щодо автономії угорської національної меншини в Україні та блокування угорською стороною діяльності Комісії Україна-НАТО.

Про це повідомила пресслужба МЗС України в понеділок, 2 грудня.

У відомстві зазначили, що Іштвана Ійдярто в понеділок запросили до МЗС України.

“Було зазначено про неприйнятність його заяв щодо автономії угорської національної меншини в Україні та блокування угорською стороною діяльності Комісії Україна-НАТО. Вручено ноту протесту”, – йдеться в повідомленні.

“В ході бесіди було додатково наголошено на тому, що Закон України “Про освіту” не порушує прав українців угорського походження, а навпаки, надає їм можливості кращої самореалізації в Україні, що наразі було підтверджено Венеційською комісією“, – зазначили в МЗС.

Раніше Іштван Ійдярто заявив, що Будапешт продовжить блокувати діяльність Комісії Україна-НАТО через нібито порушення Україно прав угорської меншини.

Читайте також:
Угорщина нагородила Москаля хрестом “За заслуги”: його пояснення

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.