Армія і ветерани втрачають мотивацію, бойовий дух і прихильність до влади, – Муженко

 

Колишній очільник Генерального штабу ЗСУ Віктор Муженко вважає, що справа генерала Марченка, вчорашні обшуки у волонтерки Марусі Звіробій та ще низка справ щодо військових – це “індикатор того, що армія і ветерани втрачають мотивацію, бойовий дух і прихильність до влади”.

Як повідомляє “Новинарня“, таку думку висловив Муженко у п’ятницю, 29 листопада, на сторінці у соцмережі Facebook.

Він навів приклад президента США Дональда Трампа, який вступився за командира підрозділу “морських котиків” Едварда Галлахера, розкритикувавши підхід командування ВМС США щодо цієї справи.

Саме такою позицією, вчинками і рішеннями Головнокомандувач, на думку Муженка, здобуває повагу й довіру військових та ветеранів, а бойовий дух армії – зміцнюється.

“Ставлення “принципових і професійних” слідчих, прокурорів, суддів і різних манкуртів-запроданців України до Марусі Звіробій, генерала Дмитра Марченка, генерала Віктора Назарова, генерала Володимира Замани, капітана Ігоря Лапіна та інших – це індикатори того, що армія і ветерани втрачають мотивацію, бойовий дух і прихильність до влади”, – каже Муженко.

Генерал вважає, що такі дії вигідні тільки ворогам України.

“Представники влади України, під якими б гаслами вони не приходили до неї, повинні назавжди усвідомити, що за час російсько-української війни військові впевнились в тому, що вони спроможні захистити як Україну, так і самих себе від будь-якого ворога і не треба владі своїми діями переконувати їх в іншому”, – резюмує Муженко.

Як інформувала “Новинарня“, начальник Генерального штабу Збройних сил України генерал-лейтенант Руслан Хомчак висловив сумнів щодо запобіжного заходу, який був обраний для представників Збройних Сил, яких підозрюють у причетності до постачання неякісних бронежилетів.

Читайте також:
Країна впевнена: ми не втечемо з поля бою, але вважає, що втечемо від слідчого, – комбриг 95 одшб про арешт Марченка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна