Начальник ГШ Хомчак прокоментував арешт генерала Марченка

 

Начальник Генерального штабу Збройних сил України генерал-лейтенант Руслан Хомчак висловив сумнів щодо запобіжного заходу, який був обраний для представників Збройних Сил, яких підозрюють у причетності до постачання неякісних бронежилетів.

Як повідомляє “Новинарня“, Хомчак прокоментував ситуацію із “справою бронежилетів” у Брюсселі, де брав участь у заходах в рамках засідання Військового комітету ЄС, передає “Укрінформ”.

“Переконаний, що генерал, який не несе жодної громадської небезпеки, не повинен триматися у камері. Слухайте, у нас випускають кого завгодно, у нас по вулицях гуляє що завгодно, а генерала, який не біжить і не ховається від слідства, взяли і закрили в камеру. Він не кидався на людей, він нікого не вбивав і не збивав, нікому не погрожував – для чого генерала саджати? Невже для того, щоб показати, що Збройні Сили вже шостий рік на війні, а держава навіть не завжди це зауважує, живе іншим життям? Це зовсім неправильно”, – заявив начальник Генерального штабу.

Як інформувала “Новинарня“, начальник Головного управління розвитку і супроводження матеріального забезпечення ЗСУ генерал-майора Дмитра Марченка і чотирьох його підлеглих ДБР підозрює в причетності до закупівлі неякісних бронежилетів “Корсар” навесні 2019 року. Марченку інкримінують ч. 2 ст. 28 (злочин, скоєний групою осіб за попередньою змовою) і ч. 3 ст. 426 (бездіяльність військової влади). 11 листопада Печерський суд узяв бойового генерала, ветерана 79 одшбр Марченка під варту із непідйомною заставою понад 76 млн грн.
Подібні застави призначено ще двом офіцерам ГУРСМЗ, двох військових відправили під нічний домашній арешт.

Рішення про арешти суддя ухвалив незважаючи на клопотання про взяття військових на поруки від героїв України, народних депутатів та героїчних учасників бойових дій.

На захист генерала Марченка і його підлеглих став також начальник Патрульної поліції України, “кіборг” Євгеній Жуков “Маршал”.

Адвокати готують апеляцію на рішення суду.

Читайте також:
“Я бачу світло крізь бетон!” Велике інтерв’ю з генералом-реформатором Дмитром Марченком

Генерал-реформатор Дмитро Марченко в ГУРСМЗ: Кілька разів хотілося повернутися з МОУ в зону комфорту – на війну

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна