У ЗСУ випробували нові бронеавтомобілі

 

У 169-му навчальному центрі підготовки пройшли успішні випробування дослідного зразка багатофункціонального бронеавтомобіля “Козак-2М1” та спеціалізованого броньованого автомобіля “Варта-Новатор”.

Про це повідомляє пресслужба Командування сухопутних військ на сторінці у Facebook.

Командувач Сухопутних військ Збройних сил України, генерал-лейтенант Олександр Сирський особисто випробував нові автомобілі за кермом та дав позитивну оцінку технічним можливостям ББКМ “Козак-2М1” та СБА “Варта-Новатор”.

Окрім того, під час проведення випробування дослідного зразка ББКМ “Козак-2М1” генерал-лейтенант Сирський виконав вправи зі стрільби з 12,7-міліметрового крупнокаліберного кулемета НСВТ.

Спеціалізований броньований автомобіль “Варта-Новатор” та багатофункціональний бронеавтомобіль “Козак-2М1” на випробуваннях підтвердили заявлені тактико-технічні характеристики і отримали позитивну оцінку від усіх представників робочої групи.

“Козак-2М1” – це повноцінний броньовик, призначений для виконання широкого кола бойових завдань, СБА “Варта-Новатор” – броньована машина, створена на посиленому шасі Ford F-550. Легка і маневрена, вона ідеально підходить для спецпідрозділів.

Як писала “Новинарня“, переможцем змагання на найкращий розрахунок зенітних установок Протиповітряної оборони Сухопутних військ ЗСУ стали військовослужбовці 57-ї мотопіхотної бригади.

Читайте також:
Генерал Андрій Грищенко: Щоночі о 01:15 у мене лунав дзвінок. Дзвонила мати загиблого солдата із фразою: “Вадим загинув о 01:15”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна