У ДШВ хочуть створити окрему вертолітну бригаду

 

Командування Десантно-штурмових військ ЗСУ сподівається на створення окремої вертолітної бригади як авіаційної складової ДШВ.

Як повідомляє “Новинарня“, такий задум висловив Командувач ДШВ генерал-майор Євген Мойсюк у розмові з журналістами видання “Армія.Інформ”.

“Мрію про потужну окрему бригаду десантних гвинтокрилів у складі ДШВ. І впевнений: за кращого фінансового стану держави це рано чи пізно стане реальністю й посилить бойові спроможності ДШВ у рази. Наразі ж можемо залучати авіаторів переважно для виконання тренувальних стрибків із парашутом та інших завдань у районі ООС”, – сказав генерал.

Видання відзначає, що американські десантники ще з часів війни у В’єтнамі ефективно застосовують у бойових діях ударні вертолітні загони й з’єднання, зокрема – й для десантування в тил противника.

Читайте також:
Три роки ДШВ: натовська реформа, харчування за каталогом, парашутів на 100 млн. І два пріоритети Мойсюка

Командувач ДШВ “Женя-Війна” Мойсюк: На початку АТО нас на Донбасі зустрічали квітами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна