Обвинувальний акт Насірову із 774 сторінок зменшився до 4-х: зачитали за 10 хвилин

 

У Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі повідомили, що 19 листопада прокурор на засіданні Вищого антикорупційного суду оголосив обвинувальний акт у справі ексголови Державної фіскальної служби та керівника департаменту ДФС.

Йдеться, як відомо, про Романа Насірова.

Як повідомляє “Новинарня“, про це у вівторок, 19 листопада, інформує пресслужба САП.

“На засіданні прокурором САП оголошено обвинувальний акт, а також вступну промову. Після чого, зі своєю вступною промовою виступив обвинувачений у справі колишній очільник ДФС та його захисник. Після промов сторін колегія суддів визначила порядок та обсяг дослідження доказів у справі”, – інформують речники САП.

За даними відомства, наступне засідання у справі призначене на 10:00 3 грудня.

“До речі, обвинувачення прокурор зачитав за 10 хвилин, а не півтора року, як це відбувалося у районному суді. Чому? А тому що тепер кримінальний процесуальний кодекс не передбачає зачитування повного тексту на 700 сторінок”, – додали в громадській організації “Центр протидії корупції”.

Видання “Судовий репортер” додає, що обвинувальний акт Насірову “всох” від 774 до 4 сторінок.

Як повідомляла “Новинарня“, окружний адміністративний суд Києва у грудні “поновив” на посаді голови Державної фіскальної служби України Романа Насірова.

У рішенні йдеться, що відсторонення Насірова від виконання посадових обов’язків у березні 2017 року і його звільнення 31 січня 2018 року, були незаконними.

2 березня 2017 року детективи Національного антикорупційного бюро вручили Насірову, який удавав непритомного в лікарні “Феофанія”, повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу (“зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки”).

Слідство вважає, що Насіров впродовж ‎2015-2016 років, діючи в інтересах народного депутата Олександра Онищенка, особисто прийняв низку безпідставних і незаконних рішень про розстрочення податкового боргу та зобов’язань трьом ТОВ. Ці рішення були прийняті ним з порушенням визначеної законом процедури, а саме – за відсутності належного обґрунтування та законних підстав, що спричинило державі збитків у розмірі близько 2 млрд. грн.

8 березня 2017 року Солом’янський райсуд Києва обрав відстороненому голові ДФС Роману Насірову запобіжний захід у вигляді арешту на 60 діб та носіння електронного  браслета з альтернативою внесення застави в 100 млн. гривень. Ввечері 16 березня Насіров вийшов із СІЗО після того, як його рідні внесли заставу.

Надалі цей запобіжний захід продовжували.

28 липня розслідування справи було завершено, і Насірову повідомили про зміну раніше повідомленої підозри: крім інкримінованого зловживання владою та службовим становищем (ст. 364 ККУ), він також підозрюється у службовому підробленні (ст.366 ККУ).

Лондон підтвердив наявність у Насірова британського громадянства, хоча Насіров це заперечує.

10 листопада 2017 року прокурори САП спрямували до суду обвинувальний акт проти Насірова і його підлеглого – керівника Департаменту погашення боргу ДФС Володимира Новікова.

Як відомо, у січні 2019 року Шевченківський районний суд Києва вирішив не продовжувати заборону екс-голові Державної фіскальної служби України Роману Насірову виїжджати за межі міста Києва та Київської області.

Читайте також:
Екс-глава ДФС Насіров подав документи у ЦВК для участі в президентських виборах

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна