Військова прокуратура вийде з підпорядкування Міноборони, – Чумак

 

Військова прокуратура входитиме у підпорядкування Генпрокуратури, наразі військових прокурорів виводять з підпорядкування Міністерства оборони.

Як повідомляє “Новинарня“, про це розповів у інтерв’ю “Армія.Inform” головний військовий прокурор – заступник генпрокурора Віктор Чумак.

“Військових прокурорів вже виводять з підпорядкування Міноборони. І абсолютно точно вже не діятиме прокурорський “призов” через військове відомство. Ці люди будуть цивільними і повністю перейдуть у підпорядкування генеральному прокурору. Військова прокуратура входитиме до складу Генпрокуратури, а не Міноборони“, – сказав він.

За словами Чумака, усі види забезпечення прокурори отримуватимуть у Генпрокуратурі, щоб не було конфлікту інтересів.

Водночас військові прокурори продовжать працювати над розслідуваннями справ стосовно військових злочинів, злочинів у сфері національної безпеки і оборони, в ОПК, на держпідприємствах та у військових формуваннях.

Чумак нагадав, що реформування прокуратури передбачає ліквідацію Головної військової прокуратури і створення натомість Головної спеціалізованої прокуратури. Також мають бути ліквідовані військові прокуратури у регіонах – на їх базі будуть створені спецпрокуратури.

“Завершиться процес формуванням спеціалізованих прокуратур гарнізонів. Причому ми проаналізуємо, де в них є потреба, а де – ні”, – резюмував посадовець.

Як інформувала “Новинарня“, 2 вересня 2019 року Рябошапка підписав наказ про звільнення Анатолія Матіоса з посади головного військового прокурора.

10 вересня Рада проголосувала за реформування Генеральної прокуратури України. У рамках реформи очікується, в тому числі, й ліквідація військової прокуратури.  Створити планують, натомість, спеціалізований департамент, який займатиметься військовими злочинами.

Ще на початку вересня 2019 року в  офісі президента натякали на ліквідацію військової прокуратури як інституції.
Військові прокурори тоді відреагували на цю ідею, категорично не погодившись з задумом ліквідації органу.

Читайте також:
“Не всі негідники”: Рябошапка розповів, як в Україні зникне військова прокуратура та що буде замість неї

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна