З території РФ війська атакували позиції 46 одшбр біля Станиці Луганської, є тяжко поранений, – ЗМІ

 

Російські окупаційні війська завдали удару по позиціях 46-ї десантно-штурмової бригади під Сизим (Луганська область). Один український воїн зазнав важкого поранення.

Про це у понеділок, 18 листопада, повідомляє “Цензор.нет” із посиланням на інформацію редактора видання Юрія Бутусова.

“Російські війська атакували українські позиції біля села Сизе під Луганськом з території Російської Федерації, один військовослужбовець зазнав тяжких поранень. Сизе  розташоване на самому кордоні з РФ і поблизу лінії фронту біля Станиці Луганській, вважалося останніми роками тихим місцем. Позиції 46-ї десантно-штурмової бригади були атаковані безпілотником, який прицільно скинув бойову гранату. Один наш воїн тяжко поранений, множинні осколкові поранення спини. Військові медики підтверджують – це не випадковий вибух, поранення – бойове“, – написав Бутусов.

Журналіст наголосив, що російське командування не могло не бути в курсі запуску безпілотника в цьому районі.

“Зараз за життя десантника борються лікарі. Цілком ймовірно, атака зроблена з території РФ, в районі, який безпосередньо примикає до ділянки розведення в Станиці Луганській. У будь-якому випадку, російське командування не могло не контролювати запуск безпілотника в цьому районі”, – зазначив Бутусов.

У коментарях Бутусов уточнив подробиці інциденту.

“Поки окрім гранати нічого не підходить. Їх теж скидають, хоч і рідко. Характер поранень явно показує, що розрив був над землею, на рівні спини, але на певному віддаленні. Ноги теж посікло, але менше, тобто розсіювання було, причому боєць, очевидно, стояв”, – написав журналіст.

Як писала “Новинарня“, на Луганщині від кулі снайпера загинув воїн 14 омбр Артем Соколов.

Читайте також:
На висоті біля Широкиного: морпіхи започаткували ритуал вшанування полеглих побратимів. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна