На висоті біля Широкиного: морпіхи започаткували ритуал вшанування полеглих побратимів. ФОТО

 

На Приазов’ї, поблизу селища Широкине, військовослужбовці 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського ВМС ЗСУ вшанували пам’ять загиблих побратимів.

Про це 16 листопада повідомив пресцентр штабу ООС.

Зазначається, що такий захід проводиться вперше, його започатковано Командуванням морської піхоти України.

Комбриг 36 обрмп полковник Андрій Гнатов

“На висоті, неподалік населеного пункту Широкине, яку українські морпіхи утримували кілька років поспіль, командир частини полковник Андрій Гнатов разом із представниками всіх підрозділів морської піхоти вшанували хвилиною мовчання військовослужбовців бригади, що загинули, захищаючи Україну. Морпіхи поклали квіти до меморіального знака, який встановлено нещодавно поряд із каплицею”, – сказано в повідомленні.

 

“У суспільстві завжди була особлива повага до еліти ВМС, оскільки лише словосполучення “морський піхотинець” у багатьох здавна асоціюється з відвагою та незламністю духу. Сьогодні день, коли ми поминаємо всіх наших бойових побратимів, які на цій війні пройшли багато чого та загинули. Ми були разом, тому зараз згадуємо все, що було. Але ж вони назавжди залишаються поряд із нами в строю”, – наголосив комбриг 36 обрмп Андрій Гнатов.

Морпіхи поклали квіти до пам’ятника, встановленого на висоті біля зруйнованого селища. Це стела з емблемою роду військ та написом “Герої не вмирають”.

Фото: пресцентр ООС

Читайте також:
На Донеччині від обстрілу загинув морпіх Юрій Волк із 36-ї бригади

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна