Під Рязанню розбився перший “ісконно російський” ударний безпілотник. ФОТО

 

У Рязанській області РФ розбився безпілотний літальний апарат “Оріон”.

Як передає “Новинарня“, з посиланням на росЗМІ, аварія сталася в день у суботу, 16 листопада, в селищі Листвянка Рязанського району, за 20 км від обласного центру.

За інформацією “Рязанського порталу Ya-62“, дрон упав поряд із житловими будинками, у місці, де часто гуляють місцеві жителі.

При падінні апарат зрізав сосну, в нього сильно розбиті ніс і хвостова частина.

У прес-службі губернатора Рязанської області визнали, що БПЛА “Оріон” упав за 70 метрів від житлового будинку. Постраждалих немає. Причини аварії не уточнюються.

Безпілотник розбився під час випробувального польоту до аеропорту Протасове.

БПЛА “Оріон” – новий російський ударний безпілотний літальний апарат (БПЛА) середньовисотний великої тривалості польоту (MALE, Medium Altitude, Long Endurance) розробки компанії “Кронштадт” (АФК “Система”, Москва).
Безпілотник має середню масу, більшу тривалість польоту і вантажопідйомність. Бортове обладнання призначене для візуальної, радіолокаційної або радіотехнічної розвідки з можливістю тривалого патрулювання в заданому районі.
Розробка БПЛА “Оріон” велася на замовлення міноборони Росії з 2011 року.
Перший дослідний зразок для проведення льотних випробувань був збудований у 2015 році. Того ж року “Оріон” був помічений на Рязанському аеродромі Протасово.
Експортна версія БПЛА була представлена на авіасалоні МАКС-2017.
У 2018 році “Оріон” випробували на застосування авіабомб. Того ж року він побував у Сирії.
На авіасалоні МАКС-2019 стало відомо, що МО Росії отримає один комплекс до кінця року. У серпні в міноборони РФ відзвітували про початок його серійного виробництва. У листопаді 2019-го “Оріон” почав надходити в дослідно-військову експлуатацію ВПС Росії.

“Оріон” вважається першим російським БПЛА, повністю спроєктованим у Росії й побудованим тільки з російських комплектуючих.

Читайте також:
За п’ять місяців з початку ООС військові збили п’ять російських БПЛА, — Наєв

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна