Із початку операції ОС військові збили п’ять російських БПЛА, — Наєв

 

Командувач Об’єднаних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв провів робочу зустріч з американською делегацією на чолі з Надзвичайним та Повноважним Послом США в Україні Марі Йованович, повідомляє прес-центр штабу ООС.

“Сполучені Штати Америки є надійним союзником та послідовним партнером України в протистоянні російській агресії”, — сказав генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Командувач Об’єднаних сил ознайомив гостей з поточною безпековою і оперативною ситуацією в районі проведення ООС та гуманітарною складовою операції.

“З початку операції Об’єднаних сил зафіксовано 58 обстрілів населених пунктів та 1 обстріл ділянки місцевості, в наслідок яких загинуло 5 цивільних осіб та 10 було поранено”, — повідомив Наєв і наголосив, що противник продовжує обстріли населених пунктів, зокрема й із застосуванням важкого озброєння.

Також упродовж останнього місяця зросла кількість мирних громадян, які загинули або були травмовані внаслідок спрацювання вибухових пристроїв на непідконтрольній Україні території.

Як зазначають у штабі ООС, це є наслідком нехтування російським агресором будь-яких норм мінної безпеки. Через підрив на ворожих мінах загинуло 5 цивільних осіб, троє із них – діти, ще одного хлопчика важко поранено.

Так само Сергій Наєв навів факти застосування бойовиками зброї суто російського виробництва та підкреслив, що противник не припиняє активне використання БПЛА.

Із початку операції ОС було знищено (збито) 5 російських БПЛА типу “Орлан-10”.

Як повідомляла “Новинарня“, спеціальний представник державного департаменту Сполучених Штатів у справах України Курт Волкер анонсував можливі переговори з Києвом щодо продажу зброї.

Наєв Йованович 5 Наєв Йованович Наєв Йованович 7 Наєв Йованович 8 Наєв Йованович 4
<
>
Командувач ООС генерал-лейтенант Сергій Наєв. Фото: ФБ Pressjfo.news

Читайте також:
Держдеп США: Росія не робить достатньо кроків для втілення “Мінська”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна