Ворог веде провокаційний вогонь із напрямку Петрівського, де мало бути відведення військ, – ОС

 

Окупаційні війська та їхні найманці ведуть провокаційний вогонь поруч із ділянкою розведення військ №3 на Донеччині, зокрема з напрямку села Петрівське, яке після відведення бойовиків “ДНР” мало б стати “сірою зоною”.

Як передає “Новинарня“, про це в суботу, 16 листопада, заявив пресцентр штабу Об’єднаних сил.

“Попри заяви про мирні ініціативи, російські окупаційні війська здійснюють провокації щодо зриву процесу розведення сил та засобів. Так, зокрема в районі ділянки розведення №3 поблизу населених пунктів Богданівка та Петрівське на Донеччині збройні формування Російської Федерації дві доби поспіль ведуть вогонь по позиціях Об’єднаних сил неподалік межі вищезазначеної ділянки“, – сказано в повідомленні.

“Вчора (15 листопада – “Н”) вдень противник вів вогонь із великокаліберного кулемету з напрямку Вікторівки по наших позиціях в районі Новогнатівки. Сьогодні ж зранку, протягом пів години, російські окупанти стріляли з мінометів калібру 82 мм та великокаліберних кулеметів по укріпленнях Об’єднаних сил неподалік Старогнатівки. Вогонь вівся з напрямку Петрівського“, – зазначено в заяві.

“Ворог, ведучи вогонь з правого та лівого флангу за межами ділянки розведення, провокує нас на вогонь у відповідь та розраховує зафіксувати обстріли у межах ділянки №3. В подальшому російська сторона планує використати ці матеріали для звинувачень України на світовій арені у порушенні мирного процесу”, – пояснили тактику бойовиків “ДНР” у штабі ОС.

Нагадаємо, розведення військ у районі Богданівки-Петрівського відбулося 9-11 листопада із затриманням на одну добу.
При цьому 10 листопада внаслідок обстрілу із ПТКР під Новогнатівкою було підбито автомобіль “Урал” 128-ї бригади, четверо бійців отримали поранення. Такі дії бойовиків були названі провокаціями з метою зірвати розведення.

Читайте також:
Поранений комбриг 128 огшбр – у важкому стані. Штаб ОС стверджує, що це був не обстріл

Розведення сил у районі Богданівка-Петрівське стало можливим після дотримання на цій ділянці “режиму тиші” протягом більш як семи діб.
Сили ООС відходять на 1 км і займають нові, заздалегідь обладнані позиції, проводять розмінування та розбирають старі фортифікаційні споруди.

На відміну від ділянок розведення №1 (Станиця Луганська) і №2 (Золоте/Катеринівка), на ділянці №3 біля Богданівки відступ ЗСУ не охоплює населені пункти, тоді як бойовики мали б піти із села Петрівське.

Читайте також:
До “нормандської зустрічі” розведення військ на інших ділянках не буде, – Завітневич

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна