Поранений комбриг 128 огшбр – у важкому стані. Штаб ОС стверджує, що це був не обстріл

 

Стан командира 128-ї гірсько-штурмової бригади ЗСУ полковника Євгена Коростельова, який отримав поранення на Донеччині вдень 13 листопада, важкий. Разом із полковником вибухове ураження отримав ще один офіцер бригади.

Про це свідчать джерела “Новинарні“.

Близький до керівництва Генштабу журналіст Юрій Бутусов пише у фейсбуці: “…Комбриг 128-ї бригади Євген Коростельов проводив особистий огляд передових позицій у районі села Новотроїцьке Донецької області. Полковник Коростельов у складі невеликої групи військовослужбовців прямував з одного взводного опорного пункту в інший, пересувалися по передньому краю. Приблизно о 16.00 під час руху пролунав вибух. В результаті підриву на міні поранені були двоє – комбриг і офіцер, який його супроводжував. Євген знайшов сили подати знак, де він перебуває, його винесли, евакуювали в найближчу міську лікарню”.

“Коростельов отримав важкі поранення обох ніг. Характер підриву вказує на мінно-вибухову травму”, – зазначив Бутусов, вказавши на те, що має відповідне фото.

Натомість світлину оприлюднила народний депутат Ірина Геращенко, співголова фракції “Європейська солідарність” та колишня учасниця ТКГ й уповноважена президента з питань урегулювання на Донбасі.

На знімку видно, що в офіцера фактично відірвана права нога та частина ступні лівої. 

“Це – нове фото. Наших хлопців, з героїчної, елітної, крутої 128-ї гірсько-штурмової. Вчора двоє бійців, в тому числі командир, отримали важкі поранення. Підірвалися на невідомому вибуховому пристрої”, – заявила Геращенко.

Пресцентр штабу Об’єднаних сил підтвердив оприлюднену напередодні інформацію про двох поранених, не вказуючи місце, підрозділ та імена. “Внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої зазнали два військовослужбовця Об’єднаних сил”, – сказано в ранковому зведенні.

Офіційний представник 128 огшбр на прохання “Новинарні” підтвердити факт поранення їхнього командира скерував по коментарі до пресцентру штабу ОС і додав, що тут нічого приховувати не потрібно.

Речник пресцентру штабу Об’єднаних сил Олександр Штупун у коментарі “Новинарні” зазначив: “У нас така політика, що ми не вказуємо імена й посади. Ми кажемо, що був факт підриву, що вони отримали мінно-вибухові травми”.

На запитання про поточний стан поранених речник сказав: “Вони живі. Але стан важкий“.

За його словами, один “трошки легший, інший – важчий”.

Речник штабу підтвердив, що старший за званням – у важчому стані.

– Серед військових, у соцмережах ходять чутки, оприлюднюють інформацію, що це був не підрив на міні, а обстріл із гранатомета (ВОГами з АГС). Чи може штаб прокоментувати ці повідомлення?

– На рахунок обстрілу – не знаю. У нас інформація скрізь, що це був підрив на невідомому вибуховому пристрої. Це офіційна і реальна інформація. Багато чого може “ходити”, але це був підрив на вибуховому пристрої, – відповів представник пресцентру ООС.

– Чому “ходить” – бо питання фактично політичне. В цьому ж районі відбувається розведення сил, днями тут відбувся провокаційний обстріл із ПТРК вантажівки 128-ї бригади, внаслідок чого отримали поранення чотири військові. Це все (підрив) відбулося близько до зони розведення Можливо, це ще один обстріл, яким окупанти й бойовики хочуть зірвати розведення військ, у якому зацікавлена українська сторона. Тому й таке запитання.

– Підрив стався під Новотроїцьким. Це фактично за 10 кілометрів від зони розведення військ. Це фактично виключає обстріл із гранатомета. Характер ураження – теж мінно-вибуховий.

підготував: Дмитро Лиховій

Читайте також:
ООС: 15 ворожих обстрілів, два бійці ЗСУ поранені внаслідок вибуху невідомого пристрою

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна