Експосол США Йованович звинуватила “корумпованих українців” у своєму відстороненні

 

Експосол США Марі Йованович під час відкритих слухань щодо імпічменту президента Трампа у п’ятницю, 15 листопада, заявила, що “українці, які хотіла грати за корумпованими правилами”, намагались змістити її з посади.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на телеканал ABC News, який веде трансляцію слухань.

У своєму вступному слові вона заперечила, що коли-небудь давала список осіб, яких не можна переслідувати, колишньому генпрокурору Юрію Луценкові.

Вона також заявила, що корумповані особи за кордоном знайшли “американців, які були готові співпрацювати з ними“.

“Українці, які вважали за краще грати за старими, корумпованим правилами, прагнули усунути мене”, – сказала вона.

“Що мене продовжує дивувати, так це те, що вони знайшли американців, готових співпрацювати з ними, і, працюючи разом, вони, очевидно, досягли успіху в організації відсторонення посла США. Як наша система могла зазнати такої невдачі, як ця?”, – сказала Йованович.

Вона також сказала, що не розуміє мотивів нападок Рудольфа Джуліані, особистого адвоката Трампа, на неї, і висловила припущення, що причини виходили від людей з “сумнівними мотивами”.

Вона також підтвердила свої попередні заяви, що Юрій Луценко має репутацію корумпованої людини.

Як писала “Новинарня“, експосол США в Україні Йованович заявила, що шокована словами Трампа про неї в розмові з Зеленським.

Марі Йованович була відсторонена від посади після того, як попросила адвоката Трампа Руді Джуліані зробити офіційні запити до українських чиновників щодо проведення розслідувань проти Джо Байдена, а не робити це через неї.

6 травня стало відомо, що надзвичайний і повноважний посол США в Україні Йованович 20 травня завершує роботу на своїй посаді.

Читайте також:
Суд зобов’язав Держдеп США оприлюднити листування про Україну

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна