У Мінекономрозвитку назвали вартість гектара землі в Україні

 

При відкритті ринку землі в Україні один її гектар буде продаватися на рівні $2200.

Про це в інтерв’ю “Радіо НВ” заявив заступник міністра економіки Тарас Висоцький.

“Наші розрахунки показують, що якщо ми застосовуємо запропоновану модель, яка чинна – це буде в середньому 2200 доларів еквівалент за гектар. Якщо виходити з обмеженої моделі, з обмеженнями, це буде максимум 1500. Ось ціна обмежень (те, що називається “лише українці купують”)”, – розповів він.

Нагадаємо, у порядку денному Верховної Ради 13 листопада передбачили розгляд у першому читанні питання відкриття ринку землі.
Депутати з різних фракцій подали ще 11 альтернативних законопроєктів.
Також парламентарі планують розглянути ще два законопроєкти, які стосуються земельних відносин: щодо “дерегуляції у сфері земельних відносин” №2194 і “щодо продажу земельних ділянок через електронні аукціони” №2195. У другому читанні розглянуть проєкт закону “Про використання земель оборони”.

Як писала “Новинарня“, напередодні аграрії вийшли на акції протесту проти дій влади щодо впровадження земельної реформи, тимчасово перекривши головні магістралі країни.

Читайте також:
“А це труна свині”. Рада розглядає закон про продаж землі на тлі протестів: ХТО ЗА І ПРОТИ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна