Баканов розповів, чому Зеленський звільнив Бухарєва з посади заступника голови СБУ

 

Голова Служби безпеки України Іван Баканов каже, що президент Володимир Зеленський звільнив Владислава Бухарєва з посади першого заступника голови СБУ через бачення реформи СБУ.

Як повідомляє “Новинарня“, про це Баканов розповів у інтерв’ю виданню “Главком”.

“Кадри потребують оновлення, старі кадри мислять старими категоріями. Молоді люди більш прогресивні в цьому сенсі, і вони не бояться тих змін, які очікують СБУ. Владислав Бухарєв, мені здається, бачив роботу системи по-старому… Я зробив подання, президент зрозумів аргументацію і визначився. Скажімо так: у нас (із Бухарєвим – “Н”) не збігалося стратегічне бачення реформування Служби безпеки. СБУ – не Ватикан, не держава в державі, тут не буде окремих законів і обраних.”, – сказав Баканов.

На посаду першого заступника голови СБУ, начальника управління з питань боротьби з корупцією і організованою злочинністю Зеленський призначив Дмитра Нескромного.

Саме за цю кандидатуру, за чутками в укрЗМІ, й побилися, нібито, Баканов та очільник ОП Андрій Богдан.

“Нескоромний з’явився у кандидатах на посаду раніше, ніж його порадив пан Богдан. Селекційна робота – це велика робота, доводиться передивлятися сотні карток проходження служби, сотні особових справ. Пан Нескоромний точно не хоче зробити Службу слабкішою, і в цьому його плюс”, – каже голова СБУ.

Баканов також спростував чутки про його бійку на Банковій з Богданом.

“Звісно, у нас не було ніякої бійки. Навіть з точки зору фізики: це ж якої сили має бути удар, щоб вибити зуба!”.

Баканов запевняє, що у нього з Богданом – виключно робочі відносини.

“Я прийшов працювати на державу, а не вибудовувати стосунки з Богданом. Чим менше в тебе дружніх стосунків, у тому числі на новому робочому місці, тим менше кінджалів буде з часом в спині”, – резюмує очільник спецслужби.

На журналістську репліку-запитання, що Богдан, мовляв, сам підігріває інтерес до фейків у соцмережах та чи подобається Баканову почуття гумору очільника ОП, голова СБУ відповів:

“Знаєте, у політиці мені подобається почуття гумору пана Трампа. А за гумором пана Богдана я не слідкую”, – сказав він.

Як інформувала “Новинарня“, 12 вересня 2019 року президент Володимир Зеленський призначив Владислава Бухарєва першим заступником голови Служби безпеки України.
До цього Зеленський призначив очільником Служби зовнішньої розвідки Владислава Бухарєва у червні 2019 року.

Бухарєв пробув на посаді глави зовнішньої розвідки близько трьох місяців.

Читайте також:
“Не лише медаль ФСБ”. У нового голови СЗР Бухарєва знайшли ознаки незаконного збагачення і дружбу з “Кварталом”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна