На Одещині здали в експлуатацію ще один гуртожиток для контрактників

 

На території однієї з військових частин Білгород-Дністровського гарнізону здали в експлуатацію гуртожиток для військовослужбовців-контрактників.

Як повідомляє “Новинарня“,  гуртожиток розрахований на проживання 120 військовослужбовців, побудований за новим проєктом блочного типу.

“Дуже зручно, що гуртожиток побудовано безпосередньо на території частини. Раніше, коли я жив на квартирі в Білгород-Дністровську, доводилося багато часу витрачати на дорогу. Тепер моє житло знаходиться поруч із казармою мого підрозділу”,  – розповідає журналістам видання “Армія.Інформ” солдат військової служби за контрактом, кулеметник роти охорони Микола Бахмутян.

У кожному приміщенні, де проживає по п’ять осіб, є свій туалет, душова, умивальник. У кухнях передбачено місце для сучасної побутової техніки: електричних плит, холодильника, мікрохвильових печей. Житлові кімнати світлі й просторі, обладнані сучасними меблями: ліжками, шафами, столами зі стільцями.

Командир військової частини наголошує: після здачі гуртожитку в експлуатацію у підрозділу помітно збільшилася кількість охочих укласти контракт на проходження служби в частині.

“Наша частина розташована далеко від міста, тому люди неохоче погоджувалися служити у нас. Таким чином соціальний фактор допомагає у вирішенні кадрових проблем. Тепер ми маємо більший вибір охочих служити у нас. Що стосується оплати за проживання, вона у рази менше тих коштів, які раніше військовослужбовцям доводилося витрачати за житло по найму”, – каже командир Сергій Сергієв.

Читайте також:
Армія будує: як споруджується житло для воїнів ЗСУ

На Житомирщині Порошенко запустив кота до гуртожитку 95-ї бригади

На Львівщині знайшовся відомий рудий кіт, що зник із військового гуртожитку у Старичах

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна