ЗСУ закупили нові станції радіоелектронної боротьби

 

Цього року для війська закупили різні станції радіоелектронної боротьби: комплекси протидії технічним засобам розвідки “Нота” і “Буковель-АД”. Ці мобільні станції добре зарекомендували себе як під час бойових дій на Донбасі, так і охорони об’єктів у тилу.

Як повідомляє “Новинарня“, про це  під час брифінгу повідомив представник Департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міністерства оборони України полковник Владислав Шостак, пише “АрміяInform”.

Офіцер додав, що до війська також надходять вироби із комплексу перешкод Р-330УМ “Мандат-Б1Е”.  Відбуваються і постачання комплексів радіо-, радіотехнічної розвідки, які застосовують спільно з комплексами РЕБ.

“Буковель-АД”, крім використання в районі проведення операції Об’єднаних сил, застосовується і для прикриття важливих об’єктів у тилу: військові арсенали і склади.

Станція РЕБ “Нота” здатна придушувати мережі стільникового зв’язку всіх стандартів, поширених в Україні, й протидіяти засобам РЕБ і контрбатарейним радарам, блокувати радіокеровані фугаси.

Цікавинка про “Мандат-Б1Е”: працює в діапазоні температур від -50 до +50 градусів Цельсія.

Читайте також:
“Перевірений випадком”. Як Калинівський арсенал відбудовується після великого вибуху

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна