ЗСУ рухаються до скасування призову, але це буде не одразу, – міністр

 

Українська армія рухається до скасування призову, однак це буде зроблено не за один рік.

Про це заявив міністр оборони Андрій Загороднюк у програмі “ТСН. Тиждень” каналу “1+1” у неділю, 10 листопада, інформує пресслужба МОУ.

“Позиція держави і моя персональна ціль — це скасувати призов. Ми рухаємося до професійної армії згідно зі стандартами НАТО, яка буде професійною, підготовленою і оснащеною”, – сказав міністр.

Він також додав, що скасування призову є його особистим бажанням.

“Це не відбудеться швидко, це не буде протягом року. Кожен військовослужбовець має знати своє місце, в нього має бути чітка військова кар’єра, захищені права так, щоб ми могли конкурувати при відборі, конкурувати за кращих людей в нашій армії. І хороша техніка, звичайно, що є частиною наших спроможностей”, – зазначив Загороднюк.

Він також підкреслив, що “стратегічна ціль України – членство в НАТО”.

“Допомога, яку ми зараз отримуємо від НАТО, – більш системна і направлена на розбудову нас як армії, що взаємосумісна з країнами Альянсу. Це для нас важливо політично, тому що наша стратегічна ціль — це членство в НАТО. Так само це важливо з точки зору боєготовності і запровадження тих стандартів, за якими ми зможемо краще воювати. Цей процес системний, він триває і триватиме ще деякий час”, – сказав глава Міноборони України, додавши, що підтримка ЗСУ з боку триває, “незважаючи на зміни в українському уряді”.

Відповідаючи на запитання про можливий напад РФ на Україну з півдня та наявність конкретного плану дій у такому випадку, очільник оборонного відомства зазначив: “Ми завжди відчуваємо загрозу. Але наше завдання — захистити країну за будь-яких сценаріїв. Звичайно, що ми дивимося на різні сценарії зараз. Ми не бачимо якогось критичного підсилення (Росії в Криму – “Н”), тобто яке б не входило в ті плани, про які ми знали ще спочатку. Мілітаризація Росією Криму відбувається — цей йде постійно. Звичайно, що ми все відслідковуємо, наша розвідка працює. Ми знаємо про дії ворога, але ми не бачимо того сценарію, що воно якось критично піднялося і що якась ситуація нас чекає найближчим часом”.

Андрій Загороднюк підкреслив, що сценарії розвитку подій постійно відслідковуються і Міноборони має відпрацьовані варіанти відповіді на них.

Читайте також:
Призовників відправили до навчальних центрів ЗСУ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна