У РФ знали, що Мазур поїде в Польщу, та підготували прямий запит до Інтерполу, – Тука

 

Ветерана АТО Ігоря “Тополю” Мазура затримали в Польщі за спеціальним прямим запитом Росії, який не відображається у загальній базі Інтерполу.

Як повідомляє “Новинарня“, на це звернув увагу у соцмережі Facebook ексзаступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука.

“Коли дізнався про затримання в Польщі “Тополі” – здивувався: невже Ігор, перш ніж їхати, не міг перевірити розшукову базу Інтерполу? Виявляються цікаві деталі. Тополя був затриманий не за “червоною карткою” Інтерполу, яку бачать всі. Ігоря затримали за “циркулярним розпорядженням”, яке не висвічується в загальній базі Інтерполу. Тобто, росіяни направили відповідний “циркуляр” безпосередньо до Польщі”, – написав Тука.

За словами ексурядовця, з факту прямого запиту слідує те, що росіяни заздалегідь знали про візит Мазура до Польщі.

Читайте також:
Мазур два роки без проблем їздив у Польщу і вважає, що Інтерпол “здався” під тиском Росії

Як інформувала “Новинарня”, Ігоря Мазура “Тополю” затримали польські прикордонники о 8-й годині ранку 9 листопада при перетині пункту пропуску “Ягодин-Дорогуськ”. Затримання відбулося за запитом Інтерполу на вимогу прокуратури Російської Федерації, яка звинувачує Мазура у “злочинах тероризму”, вчинених у Чечні.

11 листопада, після допиту в окружній прокуратурі міста Холм Мазура відпустили на поруки генерального консула України в Любліні. На час очікування та розгляду екстрадиційного запиту він мешкатиме в Генеральному консульстві.

Ігор Мазур — заступник голови партії УНА-УНСО, учасник війни проти РФ в Абхазії на боці Грузії, учасник АТО на Донбасі — офіцер ЗСУ, заступник начальника штабу 131-го розвідувального батальйону.

Читайте також:
Тополю затримали за участь у Чеченській війні, порушивши статут Інтерполу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна