Тополю передали на поруки генконсула, суду не буде, – Денисова

 

Суд про обрання запобіжного заходу затриманому в Польщі ветеранові АТО Ігорю Мазуру “Тополі” не відбудеться, наразі Мазура передано на поруки генерального консула України в Любліні.

Про це повідомила у фейсбуці Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

На час очікування та розгляду екстрадиційного запиту Тополя мешкатиме в Генеральному консульстві.

“Наголошую: всі, хто займається питаннями звільнення та повернення додому нашого громадянина докладають максимум зусиль, аби він не став заручником політичної помсти РФ. Боротьба за долю нашого співвітчизника триває”, – зазначила Денисова, додавши, що “спільні дії, підтримка суспільства та розголос в інформаційному просторі допоможуть зламати плани нашого ворога та швидше повернути Ігоря Мазура на Батьківщину”.

Повідомлення про те, що Мазура відпустили на поруки, підтвердив також посол України в Польщі Андрій Дещиця.

“Остання новина у справі #ВолюТополі – Ігор Мазур на волі! Прокурор задовольнив наше клопотання. Тополя переданий на поруки українських консулів і разом з ними зараз їде до Любліна. Дякуємо всім за підтримку! Слава Україні! Героям Слава!‬” – написав посол.

Читайте також:
Польська прокуратура допитала Ігоря Мазура, очільник МЗС коментує затримання

Як інформувала “Новинарня”, Ігоря Мазура “Тополю” затримали польські прикордонники о 8-й годині ранку 9 листопада при перетині пункту пропуску “Ягодин-Дорогуськ”. Затримання відбулося за запитом Інтерполу на вимогу прокуратури Російської Федерації, яка звинувачує Мазура у “злочинах тероризму”, вчинених, зокрема, в Чечні.

Ігор Мазур — заступник голови партії УНА-УНСО, учасник війни проти РФ в Абхазії на боці Грузії, учасник АТО на Донбасі — офіцер ЗСУ, заступник начальника штабу 131-го розвідувального батальйону.
За інформацією консульства України в Любліні, до 12 листопада суд в Польщі має обрати Мазуру запобіжний захід, після чого буде розглядатися питання про екстрадицію українця в РФ.

Читайте також:
Тополю затримали за участь у Чеченській війні, порушивши статут Інтерполу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна