У Києві імітували вбивство у будівлі в лісі: СБУ затримала замовника

 

Служба безпеки України звітує, що попередила у Києві замовне вбивство адміністратора дитячого освітнього клубу та затримала організатора злочину.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в понеділок, 11 листопада, інформує пресцентр української спецслужби.

Зазначається, що оперативники СБУ отримали інформацію, що місцева підприємниця, яка займається валютно-обмінними операціями та орендою нерухомості, підшукує серед представників кримінальних кіл виконавця для здійснення вбивства.

“Правоохоронці встановили, що жінка “замовила” мешканку Київщини через майнові спори щодо власності на нерухомість у столичному регіоні. За вчинення вбивства зловмисниця пропонувала виконавцю 10 тисяч американських доларів”, – кажуть в пресцентрі СБ.

Для попередження вбивства оперативники СБУ вивели організатора на умовного “кілера”. Задокументовано як замовниця передала “виконавцю” аванс у розмірі 4 тисяч доларів США під час зустрічі, на якій обговорювались деталі злочину.

“Для надання “доказів ліквідації жертви” співробітники Служби провели спецоперацію та інсценували вбивство жінки у покинутій будівлі в лісі. Для підтвердження виконаного завдання було зроблено постановочні фото. Правоохоронці затримали зловмисницю на одній з вулиць столиці після отримання “звіту” імітованого вбивства та передачі другої половини суми”, – додають речники спецслужби.

У межах відкритого кримінального провадження за п. 11 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство, вчинене на замовлення) Кримінального кодексу України вирішується питання щодо оголошення затриманій про підозру та обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як інформувала “Новинарня“, на Запоріжжі імітували вбивство: поліцейський погодився ліквідувати людину на замовлення іноземців.

Читайте також:
СБУ розповіла, як імітувала підпал польського автобуса у Львові, щоб знайти терористів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.