На Запоріжжі імітували вбивство: поліцейський погодився ліквідувати людину на замовлення іноземців

 

У Генеральній прокуратурі України кажуть, що поліцейський слідчий на Запоріжжі готував умисне вбивство, але завдяки спеціальній операції правоохоронців злочинові вдалося запобігти.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в четвер, 15 серпня, звітує пресцентр ГПУ.

Зазначається, що вчора, 14 серпня затримано слідчого із Шевченківського ВП ГУНП у Запорізькій області.

“Встановлено, що слідчий райвідділу поліції, діючи на замовлення невстановленої під час досудового розслідування особи, за попередньою змовою із іншою особою, організував умисне вбивство мешканця Запоріжжя”, – йдеться в повідомленні.

У пресслужбі Державного бюро розслідувань знають більше деталей та додають, що слідчий працював на замовлення іноземного громадянина – “організовував вбивство представника однієї з національних діаспор у місті Запоріжжі”.

“Він звернувся до представників кримінального світу, які, у свою чергу, знайшли виконавця вбивства. За скоєння злочину виконавець, а також посередник від кримінального світу, мали отримати 4 тис доларів США. Слідчі ДБР залучили вбивцю до конфіденційного співробітництва”, – кажуть речники ДБР.

Правоохоронці зазначають, що їхнього колегу затримано після імітування обстановки вчинення злочину та інсценування вбивства особи.

Після того, як організатору показали фотографію нібито вбитої людини, він передав першу частину суми – 2 тис доларів США. Після цього і його, й посередника одразу було затримано.

Імітована смерть. Фото: пресслужба ДБР.

У ДБР додають: у разі вдалого виконання завдання організатор мав намір залучити виконавця та посередника до вбивства ще однієї людини.

Слідчому оголосили підозру за закінчений замах на умисне вбивство, вчинене на замовлення. До суду скерують клопотання про обрання міри запобіжного заходу у виді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Як інформувала “Новинарня“, у липні 2019-го в Одесі затримали ексначальника поліції Головіна.

Читайте також:
Військова прокуратура звітує про затримання підполковника ДСНС на 1350 дол. США

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна