На Житомирщині вбили адвоката, який захищав підозрюваного у справі Вороненкова

 

На Житомирщині вбили адвоката Святослава Пархоменка, який захищав підозрюваного в організації вбивства депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова – Олександра Лося.

Про це повідомляє “Українська правда” з посиланням на іншого адвоката підозрюваних у вбивстві Вороненкова Владислава Добоша та поліцію  Житомирської області.

“На жаль, інформацію про загибель Святослава Пархоменка мені підтвердили в Коростишівському райвідділі поліції”, — написав у фейсбуці Добош.

За його словами, смерть нібито пов’язана з конфліктом на полюванні.

“Досить дивна ситуація, знаючи Святослава. І зазвичай полювання – досить зручна ситуація”, — вважає адвокат.

Як повідомляє поліція Житомирщини, 10 листопада у лісовому масиві на межі Коростишівського та Радомишльського районів під час полювання виник конфлікт між єгерями та мисливцями.

У результаті смертельне вогнепальне поранення отримав директор громадської організації “Радомишльські мисливці”, ще одного чоловіка з тяжким пораненням госпіталізовано.

“Попередньо встановлено, що між сторонами виник конфлікт, у ході якого було застосовано вогнепальну зброю. У результаті смертельну травму отримав 41-річний киянин. Також ще одного чоловіка, 52-річного жителя Київської області, було госпіталізованого з тяжким вогнепальним пораненням”, — зазначається в повідомленні правоохоронців.

Інші учасники конфлікту доставлені до поліції для встановлення усіх причин та обставин події. Усі вони — мешканці Радомишльського та Коростишівського районів віком від 17 до 55 років.

Попередня кваліфікація події — ст. 15 (“замах на злочин”), ст.115 (“умисне вбивство”) та ст. 263 (“незаконне поводження зі зброєю”) Кримінального кодексу України.

Згідно з даними сайту YouControl, керівником та одним із засновників ГО “Радомишльські мисливці” є Святослав Пархоменко.

25 жовтня адвокат Святослав Пархоменко, захисник Олександра Лося, підозрюваного в організації вбивства Вороненкова, повідомив, що в перестрілці в Шевченківському районі Харкова був убитий Володимир Борох – один зі свідків у справі про вбивство Вороненкова.

У столичній прокуратурі заявили, що свідчення убитого Бороха не є ключовими у справі про вбивство Вороненкова.

Як інформувала “Новинарня“, екс-депутат Держдуми РФ Денис Вороненков переїхав разом з родиною до України в жовтні 2016 року.

Політик мав дати свідчення у справі Януковича про держзраду, але був застрелений кілером 23 березня 2017 року в центрі Києва, на перехресті бульвару Тараса Шевченка і вулиці Пушкінської.

Вороненков у супроводі охоронця йшов на зустріч з іншим ексдепутатом з РФ Іллею Пономарьовим. Почалася перестрілка, в якій кілер встиг здійснити кілька пострілів у Вороненкова, а охоронець вистрілив у кілера, і той згодом помер від поранень.

24 березня МВС встановило особу ймовірного вбивці – ним виявився учасник АТО з Нацгвардії, уродженець Севастополя Павло Олександрович Паршов, який проживав у Дніпрі.

У вбивці Вороненкова був спільник – Ярослав Левенець, із 2012 року він перебуває в розшуку за економічні злочини.

Олександр Лось, як вважає слідство, був разом із Левенцем співорганізатором злочину, а саме організовував двох водіїв і кілера.

Генпрокурор Юрій Луценко назвав гаданого замовника вбивства – російський кримінальний “авторитет” Володимир Тюрін (колишній чоловік Марії Максакової – дружини вбитого Вороненкова). Луценко назвав убивство “показовою стратою свідка”.

Запит України в Росію про екстрадицію Тюріна було відправлено 9 жовтня 2017 року, але відповідь не прийшла.

Читайте також:
У Москві викрали фігуранта справи про вбивство Вороненкова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна