У Москві викрали фігуранта справи про вбивство Вороненкова

 

У російській столиці викрали Юрія Василенка, який є головним фігурантом справи про вбивство колишнього депутата держдуми РФ Дениса Вороненкова.

Про це повідомляє УНН із посиланням на джерело в правоохоронних органах.

“У Москві викрали Юрія Василенка”, — повідомив співрозмовник агентства.

У матеріалах розслідування вбивства Дениса Вороненкова сказано, що громадянин РФ Юрій Василенко жив у центрі Києва в одному будинку з Вороненковим і знімав квартиру для виконавців вбивства.

Відзначимо також, що він був внесений у всеукраїнський розшук МВС, а також розшук Інтерполу.

Зараз Юрій Василенко в розшуку не перебуває.

Як інформувала “Новинарня“, екс-депутат Держдуми РФ Денис Вороненков переїхав разом з родиною до України в жовтні 2016 року.

Політик мав дати свідчення у справі Януковича про держзраду, але був застрелений кілером 23 березня 2017 року в центрі Києва, на перехресті бульвару Тараса Шевченка і вулиці Пушкінської.

Вороненков у супроводі охоронця йшов на зустріч з іншим екс-депутатом з РФ Іллею Пономарьовим. Почалася перестрілка, в якій кілер встиг здійснити кілька пострілів у Вороненкова, а охоронець вистрілив у кілера, і той згодом помер від поранень.

24 березня МВС встановило особу ймовірного вбивці – ним виявився учасник АТО з Нацгвардії, уродженець Севастополя Павло Олександрович Паршов, який проживав у Дніпрі.

Генпрокурор Юрій Луценко назвав гаданого замовника – російський кримінальний “авторитет” Володимир Тюрін (колишній чоловік Марії Максакової – дружини вбитого Вороненкова). Луценко назвав убивство “показовою стратою свідка”.

Запит України в Росію про екстрадицію Тюріна було відправлено 9 жовтня 2017 року, але відповідь не прийшла.

Шевченківський суд Києва 13 червня розпочав розгляд справи про вбивство російського екс-депутата Дениса Вороненкова. Під час засідання суддя повернув прокуратурі обвинувальний акт у справі для усунення порушень.

Читайте також:
Із каструлею на голові: “чорний піарник” Соколов продавав фейкові інтерв’ю для дискредитації України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна