САП скерувала до суду обвинувальний акт щодо Насалика

 

Спеціалізована антикорупційна прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо недостовірного декларування доходів колишнім міністром енергетики та вугільної промисловості Ігорем Насаликом.
Як повідомляє “Новинарня“, про це в четвер, 7 листопада, інформує пресслужба САП.

“Закінчено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього очільника Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, підозрюваного у внесенні недостовірних відомостей до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2015-2018 роки”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у 2014 році посадовець отримав у позику 1,249 млн доларів від фізичної особи. Проте в порушення вимог закону “Про запобігання корупції”, не відобразив вказану інформацію у щорічних деклараціях.

Як інформувала “Новинарня“, 9 липня Спеціальна антикорупційна прокуратура України оголосила про підозру Насалику в скоєнні злочину щодо подання суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей у декларації. У відомстві стверджують, що міністр «забув» задекларувати 1,249 мільйона доларів.

Читайте також:
“Не робіть мені нерви”: Насалик відреагував на підозру від САП

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна