САП повідомила про підозру міністру ПЕК Насалику

 

Антикорупційні органи повідомили підозру щодо декларування недостовірної інформації міністру енергетики та вугільної промисловості Ігорю Насалику.

Про це інформує у вівторок, 9 липня, пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

“За погодження прокурора САП детективами НАБУ повідомлено про підозру міністру енергетики та вугільної промисловості України за фактом внесення недостовірних відомостей до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2015-2018 роки”, – йдеться в повідомленні.

Розслідування встановило, що у 2014 році підозрюваний отримав у позику 1,249 млн доларів США від фізичної особи. Проте в порушення вимог закону “Про запобігання корупції”, чиновник не відобразив вказану інформацію у щорічних деклараціях.

Дії високопосадовця кваліфіковано за ознаками злочину, передбаченого ст. 366-1 КК України.

Санкція статті передбачає покарання у виді штрафу від двох тисяч п’ятисот до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або позбавленням волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Як інформувала “Новинарня“, Одеський суд виправдав Труханова.

Читайте також:
ЗМІ пишуть про затримання голови Фонду держмайна: НАБУ не коментує, Трубаров – на комітеті

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна